torstai 3. helmikuuta 2011

Viisi ovea!


Pientä takkahuonettamme ei oikein voi kutsua huoneeksi vaan lähinnä se on läpikulkutila, jossa on kaikkiaan viisi (!) kulkuyhteyttä - takkahuoneesta pääsee takapihalle, pesutiloihin, autotalliin, kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön. Koska kulkua on kaikkialle ei takankaan edessä ole oikein tilaa istuimille vaan kaikki huonekalut on sijoitettava seinänvieriin. Talomme kaikista tiloista takkahuone on kaikista epäkäytännöllisin.

Valitettavasti takkahuoneesta on jo näin lyhyessä ajassa tullut jättötila eli mikä tahansa tavara, jolle ei nyt just keksi mitään paikkaa tai ei jaksa viedä oikealle paikalle päätyy takkahuoneesen. Tällä hetkellä takkahuoneessa majailee miehen maantiepyörä, joka odottaa pääsyä autotalliin ja monen monta banaanilaatikkoa muuton jäljiltä taasen sijoituspaikkaansa ullakkoa, sekä kolme maalamista vaille olevaa huonekalua. Sekä tietysti takkahuoneeseen tulee laitettua sisustustavarat ja huonekalut, joille en ole keksinyt mitään paikkaa tai kivaa kaveria.

Ainut kiva juttu tilassa on tämä keittiön ja takapihalle johtavien ovien välinen pikkuinen tila, missä majailee vanha kunnostamani tuoli. Tuoli on peräisin tuttavalta, joka lopetti antiikkikaupan pidon. Tuolin päällinen on vahakangasta ja sen alta löytyi punainen ja sitten keltainen ja olipa siellä homettakin ja olkea, joten se vuoden päivät ensin tuulettui vanhan kodin parvekkeella, kunnes vaihdoin siihen uuden pehmusteen ja kankaan.

Tuolin vieressä on presiis saman sävyinen pieni lipasto, mikä löytyi koiranulkoilutusreissulta. Jännitin koko illan, että vieläkö lipasto olisi erään taloyhtiön roskiskatoksessa ja olihan se. Ihana mieheni kantoi lipaston pään päällään kotiin. Pikkulipasto on kokenut kovia ja on ihan lommoilla, mutta se on juuri tällaisenaan täydellinen!


Tein samasta kankaasta kuin tuolin päälisenkin tämän sydän-tyynyn:


Rakastan vanhoja nuppeja ja niiden perusteella usein valitsenkin huonekalun.


Pikkulipaston alla odottaa kevättä jo kuumeisesti puutarhalaatikko ja lasikuvut:


Lipaston päälle ostin eilen Ikeasta narsissi 'Bridal Crown'in:


Koska takkahuoneessa on niiiin monta ovea päätin vähän piristää kylppäriin menevää ovea nimikoidulla naulakolla ja siinä onkin hyvä säilyttää mattopiiskaa ja tästä se onkin helppo napata mukaan:


Sattumalta takkahuoneeseen on tullut ranskalainen lilja-teema, mikä toistuu naulakoissa, lampussa ja lyhdyssä:
Mikä on teidän kodin epäkäytännöllisin tila? Olisi kiva kuulla onko minulla kanssasisaria!

4 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Kivoja huonekaluja. Tykkään kovasti. Ja ranskanliljoista pidän itsekkin!

Meillä epäkäytännöllisin tila on eteinen, mikä pitäisi olla tosi tärkeä. En tajua nykytalojen suunnittelijoita, mitä postimerkin kokoisella eteisellä tekee, varsinkin lapsiperheessä. Eteistila on 280 x 170 cm, ja huoneessa on vaatekaappi. Yritä sitten tuohon tilaan tuoda lastenrattaat sisään, ovenpielet ja kulmaukset on jo tuhottu. Eikä tuulikaappia ollenkaan, vain tuo eteinen mihin tullaan suoraan.

Ei jummarra, ei jummarra.

Minz kirjoitti...

Meillä on monta epäkäytännöllistä tilaa, pikkuruisessa torpassa kun asustetaan. Olohuoneessa kaksi ikkunaparia ja pariovet ulospäin, käynti etupihalle, keittiöön ja yläkertaan sekä vessaan, pesutiloihin ja takaterassille. Seinätilaa ei juurikaan ole ja huoneen keskellä jököttää lisäksi tukipylväs antamassa lisähaastetta huonekalujen sijoittelulle. Noh, eipä ole kovin montaa vaihtoehtoa, miten kalusto mahdutetaan huoneeseen, niin eipä tarvi sitä kovasti pähkäilläkään. ;D

Mutta lisäksi ongelmallinen on nykyinen, krääsähuoneeksikin kutsuttu, välihuone ennen suihku- ja saunatilaa. Kaappi- ja hyllytilaa tarvitaan ja lisäksi vielä likavaatehuolto. Neliöitä huoneessa on alle viisi, eli tilaihmeeksi tuo pitäisi jossainkohti taikoa. :) "Pientä" haastetta.

Mutta oma viehätyksensä siinäkin! =D

HoO kirjoitti...

Ihana pöytä ja tuoli - ja niitäkin ihanampi tyyny! <3

Meillä rojutilana toimii tuo takka/kodinhoitohuoneemme.. tai pikemminkin TILA (kun on niiiiiiiin piskuinen ei voi juuri huoneeksi kutsua). Siellä kun on kierrätypisteemme, vaatehuoltomme ja sinne kasaantuu jos mikäkin ylimääräinen juttu - ei välillä sekasorrolta voi säästyä.

quu kirjoitti...

Oli mielenkiintoista lukemista tämän postauksen kommentit, kiitos! :)

Yksi asia mihin haluaisin suunnittelijoiden puuttuvan olisi tarpeeksi suuret siivouskomerot - meillä sellaista ei ole, joten kodinhoitohuoneessa lojuu imuri (no on se ainakin aina helppo ottaa käyttöön). Monesti siivouskomeroista ei saa mitään ilman että purkaa koko kaapin ja taas tunkee kaikki takaisin paikalleen. Tuskaista :D

Outi, eteinen on kyllä ehdottomasti yksi kodin tärkeimmistä huoneista. Ja jo eteisen käytännöllisyys tai epäkäytännöllisyys saneleekin, että millä mielellä kotiin tullaan. Jos heti törmää ovenpieliin ja on ahdasta, niin kiukuttaa!

Minz, teidän torppa vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, haasteelliseltakin, mutta se etu ettei tarvi vaihdella huonekalujen paikkaa. ;)

HoO, tosi hienoksi olet kuitenkin tuunannut teidän tilaihmeen! :) Laitahan joskus kuvia siitä!