keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäiväksi löysin kirpparilta itsenäisyyspäivän ja joulunteemaan sopivan pienen kirjan, tarkemmin  sanottuna pienen taskuun mahtuvan uuden testamentin vuoden 1938 käännöksellä.

Pieni kirja on kulunut ja siinä oli koskettava muistokirjoitus jonka vuoksi sen otin matkaan.

"Sotamies
Toivo Luiro

Muisto
Vienan Karjalasta
16.11.1941

P.Seppänen
patalj.past."

 

Jouluna oli avoinna kaikille tuttu kohta Luukkaan evankeliumiumista..
 
Itsenäisyyspäivää ajatellen pienelle kirjalle kaveriksi laitoin puuhevosen, joka kuvaa sitä toveruutta sotamiesten ja suomenhevosten välillä taistellessaan rintamalla, ja hevosesta oli suuri apu mitä ilman ei olisi rintamalle kuljetettu tarvikkeita, ruokaa ja kuljettihan hevoset kaatuneita sotilaita rintamalta takaisin kotiin.

Hevoset olivat tärkeässä osassa myös siinä vaiheessa, kun kaatuneita etsittiin - hevonen ei koskaan tallaa ihmisen päälle ja ne pysähtyivät aina ihmisen kohdalla, kun kaatuneita ja haavoittuneita etsittiin pilkkopimeässä. Äidin kotoa rintamalle lähti kuusi hevosta, kaikki palasivat, mutta yhtälailla sotilaiden tavoin, ei niidenkään mieli enää ollut entisensä. Nämä ja monet muut rintamalle lähteneet hevoset ja myös sotilaatkin olivat haavoittuneet mieleltään, pysyvästi.

 PS. Tämä pieni kirja maksoi euron, mutta sitä muistoarvoa ei voi rahalla määrittää, kuten ei montaa muutakaan asiaa tässä maailmassa.

4 kommenttia:

Kookos kirjoitti...

Ihania juttuja sulla taas täällä! Tykkään sun sisustustyylistä tosi paljon ja se olikin ekoja sisustusblogeja joita aloin lukemaan... Siitä alkoi mun innostus oman bloginkin pitämiseen. Eli kaunis kiitos ja ihanaa uutta vuotta.

quu kirjoitti...

Kiitos Kookos kauniista sanoista! :)

Ihanaa uutta vuotta sinnekin! Siulla on vaikka mitä ihania juttuja! Lisään lukulistalle. ;)

Voipi pian olla, että täällä ei pian luettavaa olekaan, kun vähän tekisi mieli laittaa pillit pussiin..

Kookos kirjoitti...

Älä ihmeessä laita, olisi iso menetys jos lopettaisit!! Jos on taito tehdä jotain noin ihanaa, kannattaa sitä jakaa eteenpäin <3

quu kirjoitti...

Kookos, varmaan sitä välillä tulee vähän tylsistymisiä ja sitten jatketaan taas uudella innolla. :) Ehkä tämä tästä kun aurinkokin jo paistaa! <3