torstai 12. toukokuuta 2011

Kynttelikkö


Vuosia sitten vietin epämiellyttävän hetken kaupungin vilinässä ja istuin bussissa yli tunnin ison kynttelikön kanssa, joka oli ihan pakko ostaa kirpparilta. Se on kulkenut mukanani ja oli mukana ensimmäisessä muuttokuormassa Ouluun muutamia vuosia sitten.

Kynttelikkö oli "kullan"värinen ja pikkaisen halvan vaikutuksen antava, tosin eihän se kirpparillakaan juuri mitään maksanut, eikä sille oikein kultaisena löytynyt mitään paikkaa, kun sävy oli hieman väärä:


Erikoisinta lattiakynttelikössä on nämä "meripihkaiset" pallot:


Kynttelikkö kävi uudistumassa spraypullon kanssa "pussauskopissa" ja nyt se on tällainen:


Paikkansa kynttelikkö sai Madrid-lipaston ja pulloarkun vierestä silloin kun se ei ole käytössä, mikä on usein kun koirataloudessa ei voi kynttilöitä tällaisilla rimpuloilla poltattaa. Rautaiset esineet on siitä mukavia, että ne voi koska vaan spraymaalata halutun väriseksi, eikä tarvi hioa - tärkeintä on vaan, että pinta on puhdas ja rasvaton ja tästä syystä kannattaa aina metalliset kynttilänjalat pestä kiehuvalla vedellä, jotta kaikki tali ja rasva sulaa pois5 kommenttia:

Outi-Hyypiön elämää kirjoitti...

Hieno tuli. Kivat noi meripihka-yksityiskohdatkin, tuo luonnetta tuohon jalkaan.
Ei niitä kynttilöitä meilläkään usein polteta, kahden pienen kanssa kun eletään...no ehkä ne joskus kasvaa niin pääsee äitikin polttelemmaan, ei päreitänsä kuitenkaan.

Senni kirjoitti...

Blogissani ois sulle jotain... :)

quu kirjoitti...

Outi, aika paljonhan noita esineitä on sellaisia jotka vain lopulta ovat koristeita, mutta ei se minua ainakaan haittaa. :) Kyllähän niille aikansa vielä tulee..

Senni, kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo spray on kyllä oiva keksintö :)
Täällä kans sprayt suihkuaa usiasti :)

Kaunis koti teillä :)

-Satu-

quu kirjoitti...

Kiitos Satu! :) Spray on kyllä kätevä keksintö, mutta voisivat jotenkin vielä kehittää sitä eli eri kokoisia suihkuja ja pullokokoja suuremmiksi. ;)