torstai 20. tammikuuta 2011

Askarteluhuone

Pari päivää olenkin vain pitänyt käsissäni siivousrättiä ja ommellut ompelukoneella suoraa, kun oli aika keskittyä askarteluhuoneen perusteelliseen siivoamiseen ja järjestelemiseen, sekä tietysti vähän laittaa paikkoja nätiksi, että siellä haluaa olla ja tehdä töitä. :)


Pikkupöytä ennen:

Pikkupöydän alla säilytän maaleja, maalausvaatteita, pensseleitä ja ne on käytössä aina, joten niitä ei kannata kaappiin tunkea. Tarvikkeet ovatkin kätevästi korissa ja tarvittaessa korin voi vetää pöydän alta pois. Peltilaatikot lähti hyllylle.Pikkupöytä jälkeen:

Liitutaulu lähti vihdoin omalle paikalleen ja maalaamani lokerikko pääsi aputasoksi, mutta suurin muutos oli kuitenkin verhon laittaminen pöytälevyn alle, mikä kätkee tarpeelliset, mutta ei niin kauniit maalaustarvikkeet. Verho on oikeasti puolitettu Ikean lakana.


Iso pöytä ennen:

Askarteluhuoneen ison pöydän alusta taas pursuaa tekemättömiä projekteja eli maalattavia, päällystettäviä sekä tietysti vanua, pahvia maalausta varten.. kaikkea mitä voi vielä tarvita..


Askarteluhuone jälkeen:

Ikean lokerikkohyllyn siivosin väriteeman mukaan ja pöytälevy sai verhon alleen (lakanan toinen puolikas), projektit sielläkin odottaa tekijäänsä, mutta vain hennosti muistuttaen eikä hyökäten silmiin. Valkoinen pinnatuoli löytyi roskiskatoksesta, se on täysin ehjä ja ihan hyvässä maalissakin.


Ihanimman löydön pitkään aikaan tein Liisan Lahjaideasta, mistä löysin tuon talon mallisen hyllyn ja pulitin siitä vain kympin! Alunperin liikkeen omistajattaren mies oli tehnyt sen Aarikka-tuotteille ja oli nyt käyttämätön. "Pesin" hyllyn puhtaan valkoiseksi parilla ohuella maalikerroksella.


Vihdoin löytyi paikka tälle sievälle sinkkiselle kynttilälyhdylle:


.. ja koska kynttilälyhtyyn tarvitaan vain pieniä kuusenkynttilöitä, on niitäkin talohyllyssä odottamassa:


Syksyn olen etsinyt paikkaa näille seinäkoreille ja nekin nyt pääsi askarteluhuoneeseen. Ihan eivät passaa seinän väriin eikä pöytien helmakaan, mutta kunhan ensimmäinen lämmin kevätpäivä koittaa avaan ikkunat, kuulen lintujen kevätsirputusta, niin sitten tartun pensseliin. Tummentuneet paneloidut seinät ja katto saa raikkaan valkoisen värin ylleen.Kankaat odottaa ompelijaa:


3 kommenttia:

Outi-Hyypiön elämää kirjoitti...

Ihanan näköistä, oih ollappa minullakin huone, joka olisi pyhitetty vain arkartelulle ja kädentöille <3

H / Lumimäellä kirjoitti...

Ihanan näköistä! Kyllä kelpaa nyt viihtyä askartelemassa ;)

Ja hieno löytö tuo talohylly!

quu kirjoitti...

Outi, toivottavasti siekin saat oman askarteluhuoneen joku päivä! :) Miekin odotin omaani vuosikausia..

HoO, nyt vaan ei uskalla mennä, ettei sotke paikkoja. ;)