sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Astianvaihtoviikot

Haaveissa on ollut jo piiitkään uusi käyttöastiasto 18-vuotiaana Hobby Hallista tilaamani kukka-astiaston tilalle, mutta unelma-astiaston löytyminen on ollut yllättävän pitkällinen prosessi, kun kriteerejä on ollut niin paljon eikä yhdestäkään ole haluttu luopua.

Uuden astiaston kriteerit:
  • Puhtaan valkoinen, ei yhtään mitään koristeita
  • Simppelin näköinen eli ajaton, ei mitään krumeluureja
  • Tarvitaan matalat, syvät ja leipälautaset
  • Sopivan painavat ei huokoista materiaalia
  • Reunat pitää tuntua kivalle
  • Miehen täytyy hyväksyä astiasto
  • Ennen kaikkea halpa
Pitemmän aikaa olen markettien valikoimaa ja Ikeassa kävin useampaa astiastoa katsomassa ja ne ei kyllä olleet laadultaan tai väriltään sellasia, että olisin kelpuuttanut. Erityisesti kaksi viimeistä kohtaa on tulleet esteeksi. ;)

Haaparannan puolelta ICA Maxista mies löysi sopivan astiaston, johon kiteytyy kaikki kriteerit. Arkikäyttöastiasto on sellainen, että kun se on jatkuvassa käytössä niin en halunnut mistään kohdista luopua, kun pitemmän päälle vikaostos harmittaisi päivittäin.

Lisäksi astiastoon kuuluu kulhot ja tarjoilulautaset, joiden halkaisija on 33cm eli ei mahdu mihinkään kaappiin eikä astianpesukoneeseen. Mies halusi lautasensa ja maksoikin ne mukisematta, vielä kun pesisi.. ;) Lautaset kustansi 30 € (pelkät tarjoilulautaset 17€) ja kutakin on 4kpl. Mukit löytyivät sitten toisesta halpakaupasta, niiden hinta oli 2,20€/kpl. Sattumalta mukien ja lautasten väri on lähes yksi yhteen.


Uusi arkimuki KoKo-lautasen kanssa - väri natsaa saletisti, vaikkakin kuppi on korkeampi ja kapeampi kuin KoKo-muki.


Uudet lautaset korvasivat kukkalautaset (Vanhat lautaset päätyy isän keittiöön, kun isän käsi ei ole enää niin vakaa kuin ennen (käsi katkesi ja luutui vinoon) joten astioita menee rikki viikoittain).


Ikeasta kelpuutin entisten sinisten ja vihreiden lehmälasien tilalle hyvin yksinkertaiset lasit


Kaksikorvaiskupit oli ihan pakko ostos! Lautaset ja kupit on eri sarjaa, mutta väriltään ja tyyliltään passaavat yhteen.
Ei kommentteja: