keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Veikeiden koirapoikien kuulumisia

Muutama onkin kysellyt, että mitä meidän koirapojille kuuluu ja tässä poikien kuulumisia, olkaa hyvä. :)

Molemmat pojat ovat päässeet harrastamaan peltojälkeä, kulkeneet vapaana metsässä ja tapailleet koirakavereita ja ennen kaikkea leikkineet keskenään tuntikausia. Talven tullen käymme kokeilemassa poropaimennusta eli työtä johon nämä koirat on alkujaan jalostettu.

Huhtikuun alussa kotiutunut Jippo oli ihmeissään Jekusta ja päinvastoin. Aluksihan meni pari kolme viikkoa ennen kuin pojat tutustuivat, mutta kun tajusivat miten mukavaa seuraa toinen on (eikä toinen yritä syödä suihinsa) niin tuntitolkulla leikkivät ja sama meno on jatkunut ja jatkunut...

Jippo on nyt 8 kuukautta vanha ja Jekku puolestaan on 2,5 vuotta. Kumpikin ovat siis uroksia ja rodultaan suomenlapinkoiria.


Jippo & JekkuPienestä Jippokirpusta on kasvanut yli 17 kiloinen ja 50cm korkea teinipojankoltiainen. Jippo perinyt emonsa hurmaavan luonteen, väritysen sediltään isän puolelta ja karvanjakojonossa se on ollut kärkisijoilla. Sisustajan näkökulmasta katsottuna ei näistä karvaa lähde kuin kerran vuodessa karvanlähtöaikaan ja silloinkin vain harjaamalla.

Jippo aloitti näyttelyuransakin varsin mahtipontisesti ja oli paras uros ja VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras. Jo hyvin valmiiksi kehittynyt neitikoira meni Jipon ohi ja sen kyllä ansaitsikin.


Jekun kanssa ollaan käyty kattavissa terveystarkastuksissa (sydän kuunneltu, polvet kopeloitu, silmät peilattu ja kyynärät & lonkat röngtenkuvattu) ja todettu, että priimaa priimaa - parasta A-luokkaa ja luonnetestissä selvisi, että myös pääkopassa on kaikki palikat oikeissa paikoissa. :) Odottelemme vielä rungon ja pään kehittymistä ennen näytelmiin osallistumista, kun pojat kehittyy tyttökoiria hitaammin ja varsinkin Jekku on kasvunopeudeltaan ikimännyn luokkaa, mikä on hyväkin kun ei tule sutta ja sekundaa.Nakin kopittelua ala Jekku:Lisää kuvia täällä.

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kiva kuulla koirapoikien kuulumisia,ihan syötävän suloisia ovat=D Jos asuisin omakotitalossa enkä olis koirille allerginen varmasti tuollainen minullekin kotiutuisi...Ihania ovat<3

quu kirjoitti...

Onhan se söpöjä ja niin pehmoisia! :) Joskus vaan pitää malttaa ja olla silittämättä, etteivät ihan käsitä väärin meidän ihmisten asemaa.

Allergia on kyllä kurja juttu. :(