perjantai 31. joulukuuta 2010

Pajutötterö


Olohuoneessa asustelee kaksi pajutötteröä, mitkä tein ennen joulua. Tai ei voi puhua sinällään tekemisestä, kun pajut on vain asetettu Ikean Byholma-koriin, kun ne on leikattu sopivan mittaisiksi ja narulla sidottu kasaan. ;) Nämä ovat uskollisia ystäviä ja ne saa olla meillä vuosia (aikaisemmatkin versiot ovat vielä isän ilona). Jouluvalot vaihtuu kaamosvaloiksi ja pääsiäisenä ne saavat pääsiäiskoristeita ylleen.

Täytyisi vielä hakea pari sylillistä isoja pajuja, jotta saisi tämän tehtyä loppuun (hieman jäi laihaksi) ja kylppärissä odottaa myös puolivalmis pajutötterö.Yllä oleva pajutötterö on koristeltu lasikoristeilla, jotka saavat olla pääsiäiseen saakka. Vähän ehkä karsin ja jätän pari hienointa. Tötterössä on mm tällaisia koristeita: Haaparannan Rustassa oli myynnissä näitä lasisia sipulinmallisia:Oululaisesta kukkakaupasta löytynyt lasipallo, millä on kolme suurempaa kaveria, mutta niille en löytänyt mitään paikkaa mihin ne olisi voinut laittaa joten ne ovat vielä laatikossa. Tämä pallo edustaa sitä ihanaa aikaa jolloin olin 4H-toimistossa töissä. Tämän ostinkin pari minuuttia ennen jäähyväispäivällisiä entisen työporukan kanssa.


Kotipaikkakunnan kukkakaupasta vuosia sitten hankin neljä lasipalloa, missä on sievä tähtipainatus ja ripaus kullanväriä. Nämä saattoivat olla SIAn. Ne oli aikoinaan vaaleansinisiä ja -vihreitä, mutta kun ne olivat ulkokäytössä niin värit niistä katosivat.Pajutötteröstä löytyy tottakai lasisydän, tällä kertaa seepianvärisen kuvan kera. Tämä tarttui mukaan Kempeleen Zeppelin-ostarin sisustuskaupasta. Alekorista sekin.


Toinen pajutötterö on saanut vain yhden koristeen - lasisähden ja se on Villiniitty-nettikaupasta.


Se miksi nämä pajutyöt aina viivästyy on se, että pajuja tulee aina kerättyä Jekun kanssa ja aina se ei ole niin helppoa, kun pieni lapinkoira (tai ei niin pienikään, kokonaista 18kg ja puruvoimaa sitäkin enemmän) roikkuu pajuissa.

Jekku onkin todella kiinnostunut pajutöistä, kun se saa aina jämäpalat järsittäväksi. Tuoreesta pajusta ei jää tikkuja kurkkuun, joten ne on turvallisia järsittäviä.

Näiden kuvien myötä haluankin toivottaa
kaikille ihanaa uutta vuotta 2011!

Ei kommentteja: