sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kodinhoitohuoneen uudistusta, osa II

Kodinhoitohuoneen uudistus jatkuu pienen nurkan tuunauksella. Kaapistot loppuu kirjaimellisesti kesken, kun nurkkaan oli varattu paikka pesutornille.

Pian muuton jälkeen laitoin pienen keittiöpyyhenaulakon, johon sain pesuainepullot ja muuta tarpeellista, sillä periaatteella, että pesutorni tulee tuohon tyhjään tilaan.

Me mietimme muutaman kuukauden pesutornin tarpeellisuutta ja päädyttiin sitten ostamaan laadukas pyykkikone, joten nurkkaus tarvitsisi jotain ettei se ole noin tyhjä ja hyvää tilaa menee ihan hukkaan.

Kodinhoitohuoneen nurkka - ennen


Jouluksi sain maalattua kaapistojen ja tason välisen seinän, ja pari päivää ihmettelin ja tuumin, että jääpä nurkka ankeaksi, joten ei kun uudestaan maalaamaan. Jätin asian muhimaan muutamaksi viikoksi, kun mietin laittaako tyhjään tilaan peilin, pieniä naulakoita, jonkun hyllyn... Kaikki tuntui niin pieniltä ideoilta, että annoin periksi. Eikä mikään niistä tavaroista olisi täyttänyt tilaa niin massiivisesti, että lopputulos olisi ollut kiva. Kävin kyllä monen monituista sovittamassa ja aina sama lopputulos "Ei tämäkään sovi.."

Olen sen verran ryhtynyt antamaan itselleni anteeksi ja myös oppinut kuuntelemaan itseäni, ettei kaikkia ole pakko saada valmiiksi heti sillä minuutilla. Jos jo valmiiksi joku sisustus- tai maalaushomma tympii tai koen epäröiväni edes hippusenkin, niin en aloita projektia ollenkaan. Joskus projektit venyy jo siitäkin syystä etten halua mitään väliaikaisratkaisuja, kun ne ovat tulleet aina jäädäkseen. Joten rauhassa mietin ja etsin ratkaisua.

Kodinhoitohuoneen nurkka - jälkeen


Toinen "ongelma" on se, että jos löydän jonkun kivan tavaran tai keksin idean, niin se usein jää myös muhimaan. Joskus vain tavaroille ei löydy sitä oikeaa paikkaa ja ne jäävät odottamaan.

Näin kävi mm. hyllykannattimille ja hyllylevyille, jotka hankin jo edelliseen kotiin. Siellä ne parisen vuotta oli kaapissa odottamassa, kun kävikin ilmi, että suurin osa entisen kodin pinnoista oli kiviseinää, eikä vuokrakodin seiniä kannata rei'ittää ihan täyteen (enkä usko, että mieskään olisi jaksanut harva se viikko porailla reikiä..). Toki elämisen jälki saa vuokrakodissa näkyä, mutta en vain kokenut sitä kivaksi vaihtoehdoksi.


Levyjen lyhentämisen, hiomisen, maalaamisen ja hyllykannattimien kiinnittämisen jälkeen mies tuli avuksi ja yhdessä laitoimme hyllyt paikoilleen. Johto odottaa vielä mittausta ja tutkimusta, että mikä se on.

Ylimmällä hyllyllä on Garden-laatikot, johon on piilotettu puutarhahanskoja, polvisuojia.. sellaisia tavaroita, mitä ei nyt talviaikaan puutarhassa tarvita. Alimmalla hyllyllä on sinkkikoreissa silitystarvikkeita. Molemmat Country Heart-liikkeen loppuunmyynnistä, mikä kyllä onneksi jatkoikin uuden omistajan myötä.


Eilen yöllä aloin miettimään, että hyllyyn tarvittaisiin jotain väriä ja aamulla kaivoin keltaiset kynttilät esille. Kevät! :) Hyllyjen alapuolella on myös tulossa pieni naulakko ja yksi pieni ylläri, mutta se taas jää vielä salaisuudeksi.. ;)Sisustusnettikaupassa näin ihanan sinkkisen henkarikorin, josta sain idean tehdä samanlaisen itse. Noita henkareita on isän luona paaaaaljon ja niitä täytyy tuoda johonkin sinkkiämpäriin koristeeksi ja käyttöön.


Kukko piilottelee pyykkipoikia:


Edellisessä postauksessa pikkunaulakko odotti kiinnitystä ja nyt se on paikoillaan:


2 kommenttia:

Minz kirjoitti...

On kaunista ja tasapainoista! Kyllä se tuunaaminen vain asiaansa ajaa! Kun on aikaa, taitoa ja energiaa touhuta! =D Ihanat esineet ja asiat nätisti näkyville.

quu kirjoitti...

Minz, kiitos ja kiva kun tykkäsit! <3

Joskus touhutaan enemmän ja joskus vähemmän. :D Nyt kyllä on niin innostava olo, kun saa valmista aikaan.

Aina kaikkia käyttötavaroita ei voi, eikä kannatakaan piilottaa kaappien kätköihin. Joten reilusti vaan esille. :)