sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Naulakoita

Kodinhoitohuone sai pari uutta naulakkoa ja kohta koko tila alkaa olla tuunattu loppuun. Vielä yksi pieni huonekalu täytyisi entisöidä, mutta se odottaa inspiraatiota - hiominen ei ole miun vahvoja puolia laisinkaan..

Jotta naulakot sai asentaa niin niitä piti vähän maalata. Ensimmäinen kuva antaa vähän vinkkiä asiasta.. ;)
Avohyllyjen alle tuli myös naulakko:


Entisessä elämässään se oli tällainen ja se on samaa sarjaa kuin mm. makuuhuoneeseen tuunattu peili.

4 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Kivannäköisiä tuli, mulla vähän samaa vikaa, kaikki saa valkoisen maalipinnan :)

quu kirjoitti...

Outi, kiitoksia! Hyvää "vikaa" meissä molemmissa. ;)

Valkoinen passaa niin monen kanssa, mutta nuo puun eri sävyt on niin ongelmallisia, kun niin harvoin ne on sävyltään juuri samanlaisia..

Anonyymi kirjoitti...

Hei, oletko maalannut eräässä kuvassasi näkyvän Madrid-lipaston itse valkoiseksi? Olen harkinnut samaa ja mietinkin miten onnistuu, pohjamaalasitko hionnan jälkeen ennen varsinaista maalia?
tv. Miia

quu kirjoitti...

Miia, halusin saada matan lopputuloksen ja en halunnut käyttää öljypohjaisia maaleja ja maalauksen piti tapahtua mahdollisimma nedukkaaksi, joten lipasto on maalattu kolmeen kertaan ruotsalaisella seinämaalilla.


Parhaimman ja kestävämmän lopputuloksen saa aikaan tartuntapohjamaalilla ja öljypohjaisilla kalustemaaleilla.

Seinämaaleissa on se etu, että jos niihin tulee jotain jälkeä tai väriä, pinnan voi maalata hiomatta uudelleen ja uudelleen, ja pintaa voi aina hieman hioa ilman, että sitä edes huomaa. Kalustemaaleille vastaavaa ei voi tehdä, mutta onhan ne kestäviä.

Vesipohjainen kalustemaali oli niin ohutta, että lipasto olisi pitänyt maalata ehkä 4-5 kertaan peittävän lopputuloksen saamiseksi. Tokikin tartuntapohjamaali olisi maalauskertoja vähentänyt.

Oikeaa tapaa maalaukseen ei ole. Vesiohenteisen huonekalumaalin päälle voi sipaista vesipohj. huonekalumaalia, jos haluaa kiiltävyyttä ja kestävyyttä.

Toivottavasti löydät oikean ratkaisun! :)