torstai 13. tammikuuta 2011

Kodinhoitohuoneen uudistusta

Kodinhoitohuone oli remontoitu hienoksi n. vuosi sitten ennen entisiä asukkaita -huone sai uudet suklaanruskeat kaakelit lattiaan ja ajattomat kaapistot asennettiin. Ainut vika vain, että kaapistojen alla asennuksen jäljiltä seinässä oli lyijykynäjälkiä ja rima, jotta kaapit tulee suoraan (mikä on hieno juttu!). Halusin riman pois ja sen jäljiltä seinässä oli moooonta pientä reikää ja olihan valkoinen maali likaantunut.


Kodinhoitohuone - ennen:Kodinhoitohuone - jälkeen


Kittasin ja maalasin seinä samalla värillä kuin eteishallin seinän eli Tikkurilan Ajopuulla. Seinään liimasin puuliimalla puisen tekstin 'Carpe Diem', mikä muistuttaa siitä että tässä huoneessa ei tarvitse koko ajan häärätä. ;) Alunperin ostin tähän seinämaaliksi luumunväristä maalia, mutta sille keksin paremman käyttötarkoituksen. Siitä sitten joskus myöhemmin lisää..


Liimasin kumpaisenkin osan hieman vinoon ja vähän alekkain. Ihana pöytätaso odottaa tavarapaljoutta, mutta yritän pitää sen kuitenkin siistinä jotta tässä voi sitten oikeasti viikata pyykkiä ja tehdä muita kodinhoitoasioita.


Kodin ainoa käytössä oleva kello - tänne huoneeseen herkkäkuuloinen mieheni harvoin eksyy. :)


Puisessa kantokorissa on noin 50-luvun lasipulloja, nämä on saatu vanhasta baarista ja ovat olleet limonadipulloja silloin joskus. Nyt ne toimii mäntysuopa- ja tolupulloina.Toisessa päässä on pikkunurkkaus


Aluksi maalasin vain kaapistojen alustan, mutta jatkoin maalausta nurkkaukseen, mikä jää nyt vielä näyttämättä, kun sinne pitää asentaa kaikenlaista seinähyllyä yms.

Autotalli on miehen valtakuntaa ja siellä vieraillessani tein löydön: metallisen posliinilasituksen saaneen pikkunaulakon. Naulakko on talon rakentamisen ajoilta, joten se on nyt kuurattuna ja odottaa päässyä kodinhoitohuoneen seinään.

Asennusta odottavat:


Nyt valkoiseksi maalatut liitutaululla varustetut seinälokerikot nekin odottaa asentajaa:


Alunperin Prisman alekorista ostetut lokerikot oli puunvärisiä, mistä kyllä kovasti tykkäsin, mutta valkoiseen musta liitutaulu sopii paremmin


Ei kommentteja: